Warning: The magic method Gallery_Video::__wakeup() must have public visibility in /data/www/vuvl.net/www.vuvl.net/wp-content/plugins/gallery-video/video-gallery.php on line 72
 VUVL.NET » Blog Archive » 10th Internacional Flying Model Picnic Žar
Warning: Undefined variable $show_stats in /data/www/vuvl.net/www.vuvl.net/wp-content/plugins/stats/stats.php on line 1384
Author:
• Úterý, 20 července, 2010

Šak už je to tu. Naša prvá zahraničná egzibícija. Každý sa tak mocno těšil, že aj to musel gdekemu řécť. No nos navch hlavy až za horizont, že sme pozvaní a něplatíme startovné a ešče nás aj na grillpárty pozvali. Po mejlech sa rozběhla šalena debata o tem co se jak poví po polsky, no něvěřte fšeckemu a hlavně nězkušajte použíť v praxi co vam kdejaký chytrák našepta.
U hospody před Frenštátom sraz v 10:00. Tož kolona jak se patří. Fšecky motorové žebřiňáky řádně označené vlajkama co se aj hned kontrolovalo. Bo někeří neradi dálnicu bylo to třeba džípíesce řécť. Gde fšude sme potem cestou do Těšína jeli je na cestopisný film. No v Těšíně už nebyl nigdo, kdo by sa netěšil na čurací pauzu. Na místo sme dojeli fšeci, no někeří bojovali s GPSkou tak usilovně, že málem jeli zkratkou přes Rumunsko. Při budování tábora sme hned s „velků váku“ porovnali gdo má vyšší vlajku. Ani něhádajte, šak gdyby sme prohráli tož o tém nepíšu ne. Naši na vesnici vychovaní výzkumnící berů hned po příjezdu do ruk hrabě a pomáhajů místním rolníkom plniť plán, no polské hrabě nesplňují Euro normy a nevydrží česků sílu. Páteční večer byl takticky plný plánú a příprav na vystúpení. Gdyž došli nápady na co si připiť, tož se šlo spať.
Po náročnom brífingu jasne že následoval zaslúžený odpočinek, šak púščat unavený je nebezpečné. Před prvním vystúpením Petr plynulou polštinou uvedl našú výzkumnů partyju, aspoň si to myslíme. No na konci tohotok prvého vystúpení sa nám stál prúser. Přišli sme o slivovicu, páč pyrotechnik „velke valky“ vyniká aj v iných disciplínách. No na fotkách vidíte, že sme odvetu vzali po vojensku a ukořistili jim vlajky. Tož ale po focení sme je vrátili bez výkupného, šak oni ví proč. Odpoledne sme měli druhé vystúpení podle Cimrmana „vichr z hor“ gde sme bavili fšecky kolem ukázkou marného boje udržeť stany a altány na původním fleku proti přírodním živlům. V podvečer, gdyž výzkumníci trochu oschli sme si dali turistický výlet na vrchol kopce, aby prý nám vytrávilo před grillpárty. No nemohli sme se dohodnúť gdo bude řídiť lanovku, tož nakonec že malý Majda. Nahoře sme vyzkúmali aj zmrzlinu aj bobovú dráhu, jo a též tam majú taký bazén, ale né na kúpání, ale na eletriku.
Tož večer byl tu, nevím čemu se v polsku říká grill párty, no ale i ten gril stál za bačkoru, aspoň že ohňostroj byl od českého Vaška. Ve vlastním táboře sme pak vymysleli novú společenskú hru. Jeden ogar pije kofolu, druhý gořalku ve stejný raz. Potem pravú ruku dá druhému co pil, levú vezme od něj co pil on, no a tak furt dokola. Výsledek je asi každému jasný.
V nedělu sme měli dvě vystúpení. Při druhém tak mocně fúkalo, že sme mohli letěť jen díky velké pomoci kolegú z Great War Flying Circus, keří nám fšeckým dělali pomocníky a drželi naše divoké éroplany na startě… hoši děkujem. Boj to byl ukrutný a tak si i krvelačný divák konečně přišel na své.

Tož nakonec češi posbírali spoustu ocenění na skleněných plaketách, no pohár je náš, ale páč nejsme slávou nafúklí, tož sme sa s kolegama z velkej vojny u teho pohára vyfotili.
Moc sa mám lúbilo a těšíme sa na další setkání.

Za VÚVL sesmolil Dan

Sobotní vystoupení pohledem ležícího pyrotechnika

To samé vystoupení, ale z Danova Albatrose

Petrovo mobilní pozemní video poslední nedělní bitvy

To samé, ale z Danova Albatrose

Category: Archiv
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply
Warning: Undefined variable $user_ID in /data/www/vuvl.net/www.vuvl.net/wp-content/themes/3d-realty/comments.php on line 113