Warning: The magic method Gallery_Video::__wakeup() must have public visibility in /data/www/vuvl.net/www.vuvl.net/wp-content/plugins/gallery-video/video-gallery.php on line 72
 VUVL.NET » Blog Archive » Letecko modelářský den LMK Trifid Zájezd u České Skalice
Warning: Undefined variable $show_stats in /data/www/vuvl.net/www.vuvl.net/wp-content/plugins/stats/stats.php on line 1384
Author:
• Středa, 17 června, 2009

Tož před nadcházajícím víkendem sme sa rozhodli, že provedeme vyzkum u LMK Trifid,  gde sme už dlůho zvaní. Po rozpravě gdo može a gdo ne (negdy ty důvody sů hrozné, práca, manželka atd….), sme vyjeli ve složení Milan s rodinů a Michal s dcerků. Cesta tam aj zpátky byla krutá, ani né tak daleko jak sa to vléklo. Po čtyrech hodinách na místě. Pivo enom zasyčalo. Po přátelském přivítání náčelníkem Trifidu p. Knapem a jeho rodinů (tři generace) sme postavili plátěné příbytky. Pro nás premiéra, bo máme nový obyvák. Vyšlo to. Po příjezdu ostatních kamarádů modelářu sme příjemně popili a pokecali. Stihlo sa aji cosi polétať. Opravdu velmi příjemný večer.
Ráno krásné, jak vymalované. Honem poskládať éra a nahoru. A pak to přišlo. Větr jak sviňa 15m/s a další nárazy, obloha modrá nigde ani mrak. Po zahájení akce načelníkem začlo létaní. Nekteří jako Knap nejml. dostali start rozkazem, ostatní sbírali odvahu, bo profil letišťa s tym fujavcem moc dohromady nešél. Než sa mladému podařil nahodiť motor tak sem to zahájil s Fun Jetem. Po boju s větrem sa mě podařilo aji přistáť. Odvážní a zkušení létali, ale enom plně akrobatické brusy. Držákem byl náš kamarád Jarda Lép. Modelů bylo na stojánce asi tak čtyřicet a moc pěkných. Znás dvojplošníkářů to nigdo neriskoval a enem sme sa modlili aby ten větr už přestal a ono nic. Asi ve tři hodiny sa odhodlal ke startu jeden z místních s trojplochem Fokker Dr.I. Při startu sa mu éro vyštosovalo na větr, přeletělo obě bariéry a šlo do lidí. Všeci sa rozutekli až na málého ogara, který to dostal do ruky. Ponávratu ze špitálu, gde mu sešili sekanec po vrtuli sa tvářil hrdinsky a aji rodiče to vzali normálně. Za projevenů odvahu dostal letenku na vyhlídkový let.
Po této nehodě sa pořadatelé rozhodli letecký den zrušit. Dobře udělali, bo regulérní podmínky pro létání byly až v osum večer. A létalo sa. Michal vytáhnul grilík a hermelín byl perfektní. Tož sa zasejc cosi poklábosilo aj popilo. Ráno sme odjeli a plnili sliby dané našim manželkám-mechanikom a ratolestem. Podívali sme sa na Safari ve Dvoře Králové a jeli dom.
Tož co na závěr. Byla to pěkná akce,dobré zázemí (díky Knapovi za to) a až na ten incident bezva a dobré. Za rok zas.
A co zteho plyne za ponaučení: Máš li jako pilot jakékoli pochybnosti o letu a podmínkách, vykašli sa na hecíře a nestartuj. Normální člověk to pochopí.
Letu zdar
sepsal Milan

Category: Archiv
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply
Warning: Undefined variable $user_ID in /data/www/vuvl.net/www.vuvl.net/wp-content/themes/3d-realty/comments.php on line 113